Träning och livet Español

Aaaah, España! Precis vad som behövdes. Nu tillhör inte jag dom som lägger speciellt mycket tid på att klaga på vädret. Kanske för att jag har hund och därför alltid tar mig ut oavsett humör och väder. Ganska skönt med tanke på att det är relativt svårt att förändra. Däremot saknar jag, precis som alla andra (tror nästan jag kan dra alla över en och samma kant där), solen, värmen och ljuset. Februari är en perfekt åkabortmånad. Det blev en kort vistelse men så väl värd. Mamma och pappa var ju på plats sedan tidigare och hade rekat de flesta ställena vilket gjorde det än mer smidigt. I princip landade jag och sen gungade jag mest med precis som planerat. Det här var en riktigt göra-nästan-ingenting-resa med små överraskningsmoment som att hamna mitt i en Bollywoodinspelning(?!). Kan vara en prövning i sig att ta det så lugnt men genom att lägga in träningspass och promenader blev det varken spring i benen eller tålamodsprövande. För en längre vistelse skulle det nog krävas lite mer action för min del men det brukar gå ganska enkelt att ordna.
 
   
Mat och fika i kvadrat. Har nog aldrig tagit så mycket matbilder men någon gång måste man väl testa! De obligatoriska spanska smakfesterna: paellan, tapas, "flan" dvs släkting med crème brulé och kvällchurros.
 
"Litet hus vid skogens strandens slut, liten fiskegubbe tittade ut..."
 
Så till det spanska gymet i lilla Nerja...  Mama Mia! Tror gymet stannat någonstans kring åttio- nittiotalet. Så härligt att hamna på lite sådana gym ibland som inte är helfräscha, ljusa och har Eleikostandard. För oavsett så går det ju att träna. Där fanns maskiner för det mesta och flesta. Osmorda, lite skeva och gnissliga men dock så charmigt! Skivstänger fanns men istället för justerbara ställningar till knäböj var där bara tre fasta ställ för bänkpress. Jag antar att bänkandet är stort bland medlemmarna varav 9/10 såg ut att heta Rico. Spanjorerna diskogymmade ikapp och ropade till varandra. Lite som att vara i ett möte med långt avstånd mellan sittplatserna fast utan att själv delta.  På plats fanns även en självklar pensionär med svettband och solbränd läderhud som utförde någon egen slags träningsform. Mamma karvade även hon på med hennes träningsprogram duktig som hon är. Det går att lära (vissa) gamla hundar att sitta! Skön, lekfull stämning och överraskningar längs med hela passet eftersom vikterna inte alltid var utskrivna.
 
 
Förutom gym blev det även ett kort men skönt stabilitets- och magpass på stranden. Folktomt, solsken och rasslande vågor. Tips på semestern är att ta sig till en strand med lite småstenar istället för sand. Då slipper du få med dig hela stranden hem. Jag hittade en perfekt liten vrå mellan två klippor och använde vågornas slag mot stranden som någon slags metronom i vissa av de olika övningarna.
 
Tack mina helsköna världsbästa föräldrar som vet hur man lever livet!
 
En helskön välbehövd resa helt enkelt!
 
Hemma igen och skrivandes så räcker jag ut handen för lite input och tips. Att skriva har jag alltid tyckt om. Jag har inte riktigt hittat ett sätt att kunna använda mig av det som jag vill. Drömmen inom arbetslivet är att föra vetenskap och den praktiska träningen som görs närmare varandra på ett roligt sätt, gärna dels genom att skriva.  Bra, matnyttiga och spännande träningsbloggar finns det så otroligt gott om. Har du tänkt på något du saknar inom träningsbloggandet/skrivandet? Kanske sitter du inne med något litet tips hur skulle jag kunna göra?! Hör gärna av dig!
 
Hola och På återseende!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0