Hola Nerja!

 
Landade med en duns i Malaga och efter att ha glömt väskan på planet, passet på toaletten och tagit mig till taxin anlände jag till Nerja efter midnatt. Nattamacka spanish seranostyle och sömn.
 
Nerja är en fin liten bergsby precis vid havet. Efter frukost i form av mango, jurdgubbar och keso var det dock svårt att slita sig från solen på balkongen. Vi rörde oss i klassiskt pensionärstempo. Caféer, sollapning o restauranger.
 
 
Klarblå himmel, solladdning och god mat. Ja, ungefär så faktiskt. Skönt. 
 


 

🎶Spanien. Är ett land. Där man dansar tango


Jag kan flyga, jag är inte rädd... Fast det är jag. Ganska ordentligt men ändå under någon slags halvkontroll denna gång. En timme tills flygfärd och varmare breddgrader. Det är Spanien, tapas, upptäcka spanskt gym och solstrålar som lockar. Flyget går till Malaga och därefter tar jag mig till staden Nerja och mammas och pappas lägenhet. 

Ca fem timmars flygrädsla kvar för idag vilket är färre än imorse när jag vaknade av att jag drömde om att planet störtade. Det betyder att om fem timmar kan jag andas in spansk luft och få kramar av mina föräldrar och det är det så värt! 

Utomlands i Stockholm



Nu är ju frågan vad som egentligen räknas som en resa för att kvalificera sig in här? Senaste gångerna i Stockholm eller Fjällbacka har ju inte varit med. Men när det är skrillbrudsgalej, då blir den kvalificerad, om än kort!

Ett par dagar i huvudstaden med barndomsvännerna som delar samma intresse är balsam för själen. Att ett besök hos vänner som väntar tillökning och fem minuters "hej" o kram med syster (influgen från Oslo till konference) också hans med gav plus. Jag var ganska sliten men då passade det ganska bra att större delen av tiden spenderades i Globen och titt på EM-åken. Svenskarna presterade riktigt bra och självklart hade vi med danska flaggor som stöd för våra gamla träningskamrater.

Lite utlandsfeeling blev det allt när vi snurrade runt på gatorna med svenska flaggor. Utomlands fast i Stockholm.

Vi såg finalerna i par, damerna och herrarna samt showen. Fick till en tapasmiddag, hotellhäng i vår svit, åt oss för mätta på hotellfrukostarna (scandicfrukost hellelulja!), vilade, skrattade o fick i vanlig ordning springa mer än en gång för att komma i tid. Samma. Sak. Varje. Gång.

Globen i all ära men höjdpunkten var nog den fina omtanke vännerna gav mig. Tröja tryck med resor vi gjort tillsammans. Halvgalet och så fantastiskt på samma gång! En sån omtanke och tröja värner i dubbel bemärkelse.

Så glad för de få men fina stunderna med tjejerna. Vi är så olika men ändå så lika.

Mindre fint minne gav väl hemresan där vi höll på att köra av vägen både en och tre gånger. Men lite kras får man räkna med på tjejkalas! Njae, skämt och sido så var hemresan riktigt seg och vinglig i snöstormen men hem kom vi!

Tack tjejer o tack till hemmaplan för hundvakt!

Daquiri för damerna, pannacotta för mig. Speeddate med syster. Bröderna Strid efter finalen och utlandskänsla med Cava och fisksoppa.

RSS 2.0