Jakten på den perfekta nöten


I dagarna avlöste jag Johans magsjuka light med en förkylning. Dvs mindre träning, mer skugga och mindre fippel upp och ner med ac:n. Innan vi kom till Phuket sov jag ganska dåligt många nätter i rad. För mig brukar det resultera i förkylning som även denna gång kom som ett paket på posten. 

Vi har dragit ner på takten lite men har ändå hunnit med en bio (som traditionsmässigt inleddes med kungasången), fin solnedgång (eller tills den täcktes av molnen iaf), god mat, poolvila, moppeturer, islattar och kokkosnötter.

Kokkos, kokkos, kokkos

Den perfekta kokkosnöten verkar vi dock få stå utan denna gång. På Koh Samui för två år sedan blev vi kära i deras nötter. Mycket mindre än de vanliga men smakade desto mer. Precis som med bananer finns det olika typer av kokkosnötter även om vi i Sverige inte får stifta bekantskap med så mycket variation. Till min stora glädje hade Johan fått syn på mindre nötter imorse på sin morgonpromenad. Nöten är mindre och kallas BBQ coconut. Mycket spännande (ja vår vardag är lite annorlunda just nu...) men tyvärr var inte smaken helt rätt. BBQ-nötterna smakar mer än de stora (som även de kan ha stor variation i smak) men mindre än den perfekta. Vi efterlyser nu namnet på den perfekta nöten. Någon?!

Vi har även letat perfekt islatte och närmast vi kommit har varit "Tropical ice latte" på fiket "A Spoonful of sugar". Latte smaksatt med kokkosmjölk och banan. Hallelulja.

När det gäller middag och lunch äter vi thailändskt (ok vi har fuskat någon gång med pasta och BLT). Jag tampas fortfarande med att vara känslig för stark mat. Tårarna har runnit mer än en gång trots att jag bett om Mai Pet, dvs INTE starkt. Favoriterna här är Massaman (kycklinggryta med potatis) och Pad Thai (kyckling med nudlar) gärna med en fruktshake (kokkos!) gjord på frukt och is.


Det var smakgenomgången det. Kom precis tillbaka från Patong. Bangla road var lika galet som vanligt. Kul att se spektaklet men lagom räcker efter barer i långa rader, försök till att dra in oss på Ping Pong shower och diverse tveksamma outfits. Sovdags och imorgon är sista heldagen innan vi styr mot Sverige.Bangla road Patong


Kommentarer
Postat av: Lena

Tack för härliga reseskildringar! Här hoppas vi våren kommer
Lagom till ni kommer hem!! Kram

2014-03-07 @ 17:28:21
Postat av: Pa

Koh Samui är tydligen kokosnötsön framför alla andra. Försökt söka på små knötter men inte hittat nåt. Ta med några små hem, bättre än sprit. Nu ut med C. och Stina. Kram

2014-03-09 @ 11:24:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0