Våga Vägra en långsam Vardag

Thailand står inför dörren men innan dess vill jag ha kul! Jag är just nu vardagsallergiker.

Förra helgen bjöd på Hunger Games med fina vänner. Korvgrillning avlöstes med panflöjtsutmaning och en natt på Halmstads hak. Facklan har nu gått vidare till sambon som tar oss med på längdskidor imorgon.

Helgen innan dess blev en idrottshelg med inslag av vilda västern. Gemensam titt på SM i thaiboxning via storskärm på klubben slogs med tv-tid framför EM i konståkning. Söndagen blev det en tripp till Göteborg för att träffa gamla trogna vänner och se teamlag i fin form på en stor internationell tävling.

Slut på kapitel 1 av 12 för det nya året. Boken har bjudit på mycket kul och nu har standarden satts för året. Jag tror på ett aktivt, roligt 2014. Nu ska jag förflytta mig till köket och leka med min nya smoothiemixer. Ser ut som att Anna Skipper har flyttat in i kylskåpet... Tack jobbet för fin present!

Och du... Våga Vägra en långsam Vardag!


Ticket to Thailand

Bortsett från en stressad morgon och snabblöpning a la Bolt till bussen så blev dagen en höjdardag.

Plånboken lite mer tom men Thailandsresan är nu ett faktum. Med högsäsong på jobbet på sommaren tar jag min lite längre semester nu innan våren och värmen kommer. 2,5 veckor på stranden, i smutsiga träningslokaler och på en moppe med en öppnad kokkosnöt i ena handen och den andra krampaktigt runt Johan (i hopp om att kunna styra och bromsa med hjälp av ryck i tröjan).

Nu hoppas vi bara att oroligheterna hinner lugna ner sig i Bangkok dit vi flyger. Efter landning styr vi kosan direkt till Rayong (om jag får bestämma) eller Hua Hin.

Pretty awesome!


Fystränare för en fystränare

Vissa saker är svåra att göra inom familjen. Punkt.
 
Vissa saker går jättebra. Råd ges, fås och bankas in i tid och otid. Ibland lyssnar vi, ibland lyssnar vi inte och ibland låtsas vi lyssna men skiter fullständigt i vad som sägs. Det där med att samarbeta som par...inte alltid klockrent och lätt.
 
När det gäller styrketräning hoppar sambon Johan in som piska då och då. Jag är nämligen inget stort fan av att styrketräna. Att lära ut styrketräning till andra, visa teknik och coacha är helt annat än att stå där själv. Jag är i stort behov av en piska, eller kanske rättare sagt slagträ, i pt-form. Tyvärr är det svårt att visa sin främsta träningssida när fystränaren står en för nära. När jag dessutom gärna vill säga min åsikt och åsikterna krockar (oftast på grund av missförstånd) är det svårt. Senaste passet innehöll både spark på skivstång, liten lätt idiotförklaring av pt som räknar ner hur många reps som är kvar (PRECIS likadant som jag själv gör för mina idrottare) samt en fuskpaus.
 
 
Teknikmits i vardagsrummet. Sparringpartner?
 
Hur som haver kan jag inte sluta förvånas hur svårt det ibland kan vara att lyssna på de som är nära. Inte bara inom träning och en vardagssituation som vår. Det är märkligt hur den man borde hantera allra bäst och visa allra mest respekt för ibland hamnar så långt ner i trevlighetsregistret. Tips mottages tacksamt. Det blir bättre. Det kommer bli bättre. Vi kommer hitta någon bra synk. Tills dess utövar jag bitningar i tungan och Tålamod (framförallt med mig själv).

Thailandstankar

Det rycker i benen. I thailandsbenen. Omgång ett var -10. En månad till thailand med mig själv, benskydden och handskarna som sällskap. Det var lite lättare när det bara var plugg och ströjobb som skulle anpassas. Skrev en hemtenta från restaurangen i skuggan och tränade 2-3 pass om dagen med en dags vila i veckan. Lite onödigt många pass men med mycket teknik att lära och fokus på just teknik så gick det under en koncentrerad period. Eat, sleep, rave, repeat. 
 
 
Kan inte komma iväg från jobbet en månad just nu men så fort tiden kan passas in och hittas bokar jag. I varje fall en kortare variant med lagom mycket träning. Då får min bättre hälft välja om han vill med eller inte helt enkelt. Jag vill ha kokkosnöt, mango, värme, sol och lite ny träningsinspiration. Helst igår.
 
 
Obligatoriska hemmaapoteket i thailand:
Desinficering efter träning i smutsiga lokaler
Decinficering för svårläkta skavsår
Bomull och Sårtvätt
Tejp
Plåster
Myggspray
Linniment
 
Tror även att en liten dos antibiotika ligger framme här efter ett infekterat sår som börjat öppna och sprida sig. Kanske att jag ska plasta in mig i glad-pack nästa thailandstillfälle eftersom jag kommit hem med infektioner samtliga tre omgångar.
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0