Från brandsläckare till palm

På plats och känns som att mycket har hänt på få dagar.

Flygresan gick bra förutom mannen som inte kunde låta bli att röka på planet. Detta resulterade i flygvärdinnor som springer genom planet, en med brandsläckare. Dom spelade inte ens coola. Allt gick bra och det brann aldrig men i den stunden kände vi båda två hur paniken kom krypandes. Speciellt innan vi förstod vad som hade hänt. Framme i Thailand möttes vår kära medpassagerare av fyra thaipoliser. Jag har från och med nu förbjudit mig själv från att titta på CSI. Mannen på flyget kunde ju ha utlöst larmet för att fokus skulle läggas på honom och inte hans vänner som skulle störta planet. Man vet ALDRIG, speciellt inte när man flyger. Där kan tydligen allt hända i fantasin. Speciellt om man är lite flygrädd...

Taxi till Rayong för ca 400-lappen och incheckning på hotellet. Vi bor nu tre nätter i en fin och modern bungalow. Poolen har vit sandbotten och vi verkar ha hittat näst intill en liten guldklimp till ställe.

Idag har vi spenderat 3,5 timmar på moppefärd och sett det riktiga Thailand. Fisktorkning, thailändare, halta hundar och ett otroligt lugn. Inte en enda påstridig försäljare. Att det inte är så turistigt betyder även att skyltarna för det mesta är på thailändska och för oss amatörer tidvis omöjliga att avläsa. Likaså gäller parkeringskortets text. Lägga på moppen, ta med någonstans, betala med? Frågetecknen blir många och långa men det mesta löses med thaifierad engelska och gestikulering, icke att underskatta!


Så moppesightseeing, alldeles för stark mat (då snackar vi thaistark), mat vid havet, obligatorisk kokkosnöt på stranden, 30 min vid poolen innan rastlösheten tog över igen och vi avslutade sedan dagen med thaimassage och grillad fisk vid havet. Sist på dagen kom min favorit, en stund i en sackosäck i Johans famn under palm och stjärnklar himmel samt färsk mango i handen. Behöver jag nämna syrsorna eller förstår ni redan idyllen...?


Vi njuter. Skickar lite värme och semester hem till er!

Kommentarer
Postat av: Pa

Njut!

2014-02-22 @ 17:13:05
Postat av: Syster

Såååå avis! Här har kommit mer snö, 3 plusgrader och sörja!!!!

2014-02-22 @ 18:17:58
Postat av: Syster

Såååå avis! Här har kommit mer snö, 3 plusgrader och sörja!!!!

2014-02-22 @ 18:18:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0