17 Maj och en thaiboxare fyller 25

Nu var det ett tag sen och egentligen är vi nyss hemkomna från Stockholm och vår korta semester där men här kommer en lite sen berättelse:

17 Maj och Johan 25. Min lilla valp fyllde alltså myndig (eller kanske inte blir ngt vid 25) och blev ett år närmare mig. Med familjen i Degerfors och utspridda kompisar drog jag med honom på ett eget litet äventyr.

Väckning (nåja, han var nog vaken) med tårta från Skånskan som var en present från min mamma och pappa. Tackar att en tårta är för stor för födelsedagsbarnet att äta upp själv. En av johans kompisar kom förbi och tog sig ett bett eller två samt lämnade över ett par regnbyxor att låna med i smyg.Ledtrådar under dagen som tog oss till olika ställen. Ledtrådarna kom i småkuvert på bland annat lekplatsen eller genom samtal från Johans föräldrar och bror+familj.

Första stoppet efter bilåkande och åkande och åkande var stängt... Välplannerat. Sommarrodel på hallandsåsen (www.sydalpin.se) skulle vara öppet eftersom det var en röd dag men tji fick vi. Tur att utsikten var av allra bästa slag och att vi hade färdgodis.

Dags för nästa etapp:
En vågad present men än är vi tillsammans. Ett tält.

Framme på Jälluntofta camping var det några husvagnar uppställda och sen var det vi. Vi fick instruktioner på hur vi skulle göra om vi skulle lämna campingen under natten om det kanske "skulle bli för kallt. Det kommer ju blåsa en del också. Och regna...".


Tält skulle upp, då började det regna. Visst har vi båda gjort lumpen men tro mig, det syntes inte. Instruktion skulle finnas i tältpåsen, det gjorde det inte. Skrattade på det där sättet man bara gör ibland, kunde inte svara när vår "granne" frågade hur det gick med risk för nerkissning. Kunde det bli mer fel? Men jag hade fortfarande en pojkvän.

En fint fångad bild av Johan när jag är innuti tältet. Men som ni ser så fick vi upp det.


Regnet la sig och det skulle faktiskt bli fint väder så vi begav oss ut på en vandringsled. Då började det hagla, snett nerifrån. Ponchon som han fått tidigare kom till användning samt Niklas regnbyxor (tack!). Men skam den som ger sig!
Regn och blåst men ibland solsken och vi fick se regnbågen. En riktig naturmulletur! 1,2 mil var det. Det tog oss ca 2,5 timmar hur nu det är möjligt. Leden var slingrig och vi gjorde två stopp på vägen för fika och lunch/middag. Fikan vid utsiktsplats vid en sjö och lunchen i ett vindskjul.
Tyvärr fångar inte kameran hur ljusgrönt och faktiskt "magiskt" det såg ut. "Det här ser ut precis som Diablo" -Johan, då vet man att det var helt ok läge för en reality-check.


Väl tillbaka var det läge för ombyte av kläder och lufttorkning av svampiga fötter (sådär härliga de blir efter en march i regnet). Därefter tältmys, prat, presentdags (pannlampa från min syster+man+barn) samt ledtråd som fick honom att förstå att firandet skulle avslutas med frukost och spa på Tylösand (för att göra natten lite lättare).
Sov gjorde vi riktigt gott, inte sämre än hemma i våra studentlägenheter (=lyssna på unz, unz, party all night i andra hand) tältet packades ihop och som sagt så avslutade vi det hela med brakfrukost och spa.


...och vet ni vad, när vi kom hem hade jag fortfarande en pojkvän. Det visade sig, att trots ett vågat försök med en annorlunda födelsedag, sommarrodel som var stängd, hagel, regn, blåst, så var det riktigt riktigt kul. Skrattade i mängder och njöt av varandras sällskap och naturen.


Ps. Vad kameran inte fångar är alla skratt, diskussioner om allt och inget. Ber om ursäkt för detta ;) Tack Anders för lån av underlag, Marcus för sovsäck, Mårten för sovsäck, Nina för regnbyxor och Niklas för regnbyxor.

RSS 2.0