Allmänt reseblajj

Lite bilder från hur det ser ut när vi inte är på träningen. Tyvärr fick vi inte med vårt gäng där en klätt ut sig till tjej i rosa paljettklänning, blond peruk och gick och sjöng och spelade in...till madonna såklart.


Dagarna rullar på, vi tränar lite, vilar i solen, får massage och igår var vi på äventyr... Vi körde och körde och körde. Sen var målet vi skulle till stängt när vi kom dit. Tack, stort tack.


Rassel i halsen och knip i magen har satt lite stopp för träningen så var skönt att rasta av sig i branta ringlande trappor bredvid vattenfall och i Magic garden. Hm, fast just då tyckte vi nog egentligen att det var svettigt och att skyltarna med avstånd inte alls stämde.

Magic garden

Vad hittar vi långt upp i berget? Förutom en fantastisk utsikt så fann vi resans godaste islatte. Jobbigt läge. Vi njöt och grät över att den inte skulle kunna njutas av så många gånger...


Bara allmänt reseblajj, men vad sägs egentligen om att strosa mellan bordet och bbq:n barfota i stranden? Dricka ur en kokkosnöt, bli serverad av en transa, lyssna på vågorna, lyssna på remix av "my heart will go on", promenera hem längs stranden, stanna still och titta på stjärnorna... Inser att det inte går att beskriva med ord, varken hur skönt och härligt det är eller hur jävla jobbigt det är ibland på träningen i värmen för den delen heller. "When the going gets tough, the tough gets going." Eller: when the going gets tough, the softish goes homeish.

Idag kom Madde, Benny och mina produkter som Madde så snällt tagit med. Hej hej! (till både produkterna och svenne-bananerna). Madde går match här den 10 mars, ska bli kul att se! Plus att det är en lördag så vi kanske, kanske ska slå på stort och ta ett glas vin eller två, den du!

Nu försöker pelle-jöns lura i mig att ha kallt på AC:n (idag stod den på 16 när jag kom in...) så tror jag får göra en insatts för min egen skull. Mig, mig, mig, jag, jag, jag! Fast sen ska han få en kram också, för han är trots allt en väldigt fin moppedist.
Gonatt!

Dinky Rock

Nytt hotell som öppnades i december, flott! I poolen dansar tre killar till Madonna och stället går i vitt med rosa detaljer. Dock stod det "hetero friendly" på hemsidan... Det stämmer, gay så det skriker om det, inget negativt men ovant! Johan behöver komma lite i kontakt med sin feminina sida så tycker det är otroligt kul att killarna i baren tittade på honom när han duschade innan poolen. Aldrig har min man visat så mycket kärlek till mig i poolen. Mkt smart drag detta!

Magknip o förkylning hindrade mig från träningen men tänk vad lite lyx kan få en att må bättre;)


Vila

Förstår att våren börjat komma till Sverige och Halmstad, härligt! Inte för att vara sån men är för jädra varmt här nu. Att ligga under parasoll på Chawen beach var i princip för varmt DOCK så var jag inte badkruka idag...
Chaweng beach med en alkoholfri frozen pina colada i handen

Söndag och ingen träning idag så strandchill, vila med Zlatan i öronen och night-market ikväll.En natt kvar i vår kassa spiralfjäder sak till säng.

Joggingtur på Lamai beach häromdagen:Ett extra litet hej till de som hittat hit från Idrottscentrum där jag jobbar. Hej hej, träna på ett och två! Värt att tänka på som det står i boken Här och Nu. "Tid till träning är inget man får, det är något man tar sig tid för..." Eller något i den stilen.

Om ett par dagar kommer Madde från klubben och Benny, huvudtränare i vår thaiklubb. Kul!
Kram på er där hemma!
Gårdagens bbq vid bordet. Överstekte nog allt som gick att översteka.

Svar på kommentarer:
Mamma, vet inte hur varmt det är, men är varmt!
Syster, är nog i den farten vi tar oss fram ibland...
Pa, tack :) o krya på dig!

 


Värme

Solfaktor 30, lite lätt brända ändå. Massage, mat, mycket frukt, träning, lite jobb, lite plugg. För mycket Pad thai, men det är ju så gott! Sängen vi sover i består av stålfjädrar, resten verkar dom ha glömt när dom tillverkade den. Ska snart byta hotell, måste få ordentlig sömn!
Massage vid havet för nätta 50:- Vi vaknade båda två av att vi snarkade till i omgångar, då är det gött!


Är riktigt varmt här nu. Och varmare ska det tydligen bli, är inne i någon slags värme våg. Till och med thailändarna tycker det är varmt. Bjuder på ett litet klipp från träningen imorse. Blekfis är tröttfis men jag står på benen iaf!


Mits, säck, sparring, styrka. Malde på i samma tempo men känns bättre nu även om kraften, tekniken och fokusen tar mycket stryk av att inte vara van vid värmen. "Pling, plong", fruktvagnen kom förbi när vi skulle gå över på stretch, tackar, mango o annanas please.

Någon mer än Johan som vill ha en klippning av ett skogstroll med mascara?
Sist men inte minst (eller jo, just nu är han ganska minst, eller iaf yngst...):


Vi har återigen blivit farbror och bonusfaster till en fin liten pojke som vi hoppas få se snart!


Nu till Chaweng för strandpromenad och kvällsmys!

Jun muay thai

Gårdagens komma-ikapp-sömn-flyttaruntande och vattendrickande gjorde susen. Morgonens träning kändes avsevärt mycket lättare. Svetten porlade men vätskebristen var för min del besegrad. 25min baby-jogg (långsammare än kärring-jogg), säck, mits med tränare, säck, säck, säck, säck.... Var helt säker på att ronderna var 10 minuter långa. Minst. Men så härligt det är att bli pushad för att bli bättre och bättre. Jag har fortfarande mycket, mycket, mycket att lära och mer därtill så det här är livet! Vi njuter! (Observera dock att detta skrivs efter ett dopp i poolen, mat och islatte...) Nu jobb och plugg på coffe world.

Status:
Kackerlackor på rummet: 1
Kryp i badrummet: många
Kroppen: Idah: Onda knän men värmen gör susen, såret på läkningsvägen, illrött bränd i ansikte och bröstet. Johan: Ett par myggbett, grisrosa axlar

Första träningsdagen = död

En natt på dubais flygplats, en på Narai hotel i Bangkok, två på Buddy hotell och nu på Weekender... Phu! Men här ska vi nu bo i fem dagar. Lite mer budget men ligger precis vid havet.

Så här ligger vi nu och tar igen oss. En hel del flyttande och fixande så är lite sega även om vi börjar komma in i dygnsrytmen nu. Lite mat, lite plugg, lite bad. Satan, har fyllt min Pad thai kvot för idag och imorgon nu nu, max en varannan dag lyder domen som jag gav mig själv efter att insett att jag tycker om det för mkt och helst vill ha det hela tiden...

Äntligen träning!

Gårdagens träningar. Morgonens thai pass, 8-10, höll vi till på Super-pro. Svetten rann och kroppen var ovan att träna i sådan värme. Ok träningsställe men tränarna kändes ganska oengagerade.

Efter vila och sol blev det sen Jun muay thai (gym som Madde tipsade om och ska träna på när hon och Benny kommer ner om en vecka). Jag dog, vaknade till, dog igen... och så fortsatte det. Vätskebristen gjorde sig påmind, och det snurrade i huvudet. Sparrades med en tjej som hade tunna benskydd och sparkade HÅRT. Det hela resulterade att tårarna började rinna när Johan frågade hur det var. Vände mig bort för att fokusera på något annat, svetten som rann dolde tårarna och var bara att fortsätta kötta på, nu vid säckarna OCH DET TOG ALDRIG SLUT. Mits tre ronder med tränare och sen tillbaka till säcken. Gymet känns mer seriöst och mer pushande. Sånn träning tycker jag om men var jobbigt som fan! Jag sa nej till clinch, verkade valfritt och träningens två timmar hade gått, tänkte att nu var jag klar... Det var jag inte. Ögonen snurrade runt i skallen men "you have to do diss" sa tränaren. Fråga inte hur många hundra sparkar, knän och push-kicks det blev till slut. Tittade till Johan en bit bort när jag äntligen fick gå över till stretch, han hade rödsprängda ögon och var lika slut han. Utnyttjade självklart läget att han var trött så fick vara chaufför på vår moppe på vägen hem:)

Så kära klient, om du läser detta, tro mig, jag vill dö ibland när jag tränar! Ganska ofta faktiskt, men igår ville jag bara gå under jorden. Träning ska vara kul... hm, går att diskutera ibland när man kämpar och tar i, igår var gränsfall men med mer vätska i kroppen blir det nog bättre även om det kommer vara tufft!


Pannkaksinköp på fettisdagen. Utanför Buddy hotell.
Djur på vår dörr, vart är min häftiga thai boxare mans mod när det behövs?Innan vi drog till Samui hann vi med China town och Wat po (känt massage/tempel ställe). Såg allt från gamla inristningar hur en korrekt thaimassage ska utföras till den stora stora liggande buddhastatyn. Vi är ganska kvicka i våra små sightseeingar, snabbt ska det gå, in, ut, slut!

Oj, hur hamnade den bilden där... Waaaaa, Swensen's = livsfarligt...


Så efter en snabbis i Bangkok och fotmassage hamnade vi på en buss (fullbokat tåg och flyget sparar vi till vägen hem antagligen, satan) till Samui. 4.30 blev vi avsläppta någonstans i ingenstans och fick vänta där till 8 då en annan buss hämtade oss och körde oss till färjan. Bör tilläggas att alla passagerares bagage bara var utslängda i en hög när vi var framme. Görs inte igen, NO, no.

Ne nu bara skriver jag o skriver för att slippa plugga... Skärpning!

Livet på en pinne

Där vid leopardsarongen på andra sidan poolen pluggar jag (framme på Koh Samui), vad gör du? ;)

Skumpig o aningen hemsk resa men vi är framme. Pool o kolla olika gym står på schemat. Spring i benen men min andra hälft sover och eftersom vi inte fått till så mycket sömn tar jag mitt förnuft till fånga.

Har fått uppleva hur det känns att bli behandlad lite som boskap, phu för svenska kollektivtrafiken!


Bra start på dagen?: Infekteria och Johan i Lumpini park

Morgonjogg (läs morgonlunk) i Lumpini park. Andades in atmosfären. Eftersom vi var uppe relativt tidigt (solen var fortfarande stor och röd) var det mest thailändare i parken. Ett måste för den som vill uppleva något härligt! Såg en massa olika yoga-utövare, karate, traditionell thai-dans etc. morgongympa i dess bästa form får man nog säga.

Kroppen kändes tung och jet-lagged men atmosfären vägde helt klart upp det hela och fick tankarna på annat. "Hej Halmstad!" hörde vi bakom oss, vi vände oss om och vinkade glatt. Visst är det där märkligt, att när man är utomlands så blir man helt plötsligt mycket närmare andra svenskar. Var ju praktiskt taget våra kompisar.
Litet aerobic-gäng. Scouta till gymmet kanske?! "Right-a-kick, ann he we go"Igår kom vi ju fram relativt tidigt på morgonen till Bangkok. Blev till att ta igen sömn på hotellet Narai, fyrstjärnigt men lite av en besvikelse när vi kom dit. Helt ok, men inte alls som på bilderna (ganska vanligt iof...). Efter en Pad Thai (Neeeej, som hade gjort en egen variant av den! Vi som bara ville ha en klassisk en...) och sömn tog vi oss ut och vandrade runt på en night market och unnade oss en timmes massage. Johan tog den klassiska thai-massagen medan jag fick nöja mig med fot och axel/nacke massage. Går inte riktigt att ligga på mage med mitt sår som på knäet. Läk klart nu tack!
Nu vet ju inte alla hur Johans ben brukar se ut men han såg ut som en riktigt gammal tant med sina svullna ben. Massagen igår, sömn och joggingturen idag har gjort susen och varit välbehövligt för kropp och själ! Efter massagen tog vi oss till Lumpini park för att andas in lite Thai boxnings atmosfär.
Utanför Lumpini staium (en av de två mest kända thai arenorna i Bangkok)

Så var det dags för sömn, trodde vi. Jag fastnade på att se delar av Whitney Houstons begravning och sen satte middagshungern igång. Klurigt det där med omställning av tid. Vi struntade i att ignorera känslan och satsade istället på roomservice. Mums!Nu är det dags för plugg och vila vid poolen. Sedan Chinatown och vidare med tåg till Koh Samui ikväll. Gymet Kaewsamrit får vänta 2-3 veckor. På Koh Samui tar vi oss antagligen till Superpro.

//Idah aka "Infekteria". Har tydligen gjort mig förtjänt av det namnet eftersom min kropp är ett vandrande icke-fungerande-immunsystem verkar det som. Har förutom knäet även utvecklat min triceps med ytterliggare en muskel i form av allergisk reaktion av sprutan antagligen.


En dutt Dubai en dutt Bangkok

Framme i Bangkok. Händer mycket på få dagar nu! Har rastat av oss i Bangkok och ska snart sova så här kommer en snabbis om Dubai innan jag glömmer:


Planen att sova på stranden ändrades fram och tillbaka. På grund av sandstormar var det inte optimalt. Lugnade sig efter ett tag och vi hamnade på hotell á la beach där vi sov några timmar...

Det stora palmbladet bredvid Johan brakade ner men vi var för trötta för att flytta oss, hoppades istället på att det inte skulle falla några fler. Innan stranden var vi vilse i gamla delen av Dubai, åt äcklig indisk mat, sightseeing med taxi. Efter strand: Dubai mall. Påminner mycket om de amerikanska mallsen men större, mer överdrivet, galet stort och med ishall m.m innuti. Inköp på Victoria's secret och Banana Republic blev som ett måste, som en gravid kvinna som bara MÅSTE ha. Kollade på Dubai fountain, stor fontän och Burj Khalifa, världens högsta torn. Mäktigt.

Samlade intrycket av en dag i Dubai blev att det gärna besöks igen. Helst utan sandstorm och en plånbok full med pengar. Kul att se så mycket arkitektur samlat på ett och samma ställe. Byggnaderna var grymt häftiga. Är lite av en fantasivärld där. Börjar rycka i träningsbenen nu även om vi gått en hel del och dom känns stumma. Snart så!

Fikasugen? Alla dessa frestelser... (en hel del som slinker ner också)
Som sagt, händer mkt på få dagar nu. Bangkok har fått sig en sväng om idag, eller rättare sagt vi har fått oss en sväng om av Bangkok, men nu faller ögonlocken ner på en utmattad fast träningssugen Idah. Ev. Koh Samui redan imorgon.
God natt!Svar på kommentar:
Syster: Tveksamt! haha.
Malin: Tackar, tar emot och skickar tillbaka en likadan


First class Dubai

Överbokat plan vilket resulterade i uppgradering till platser i businessclass. Tack!

Flygrädslan och illamåendet nästan som försvann när vi fick "ställa upp" på ändringen. Så istället för att knö med folk som tar plats o barn som skriker blev det stol/säng med inbyggd massage. Skumpa? Wine list? SATAN att åksjuketabletterna inte gärna kombineras med alkohol. Fast vi skålade glatt (eller ne, jag skålade, Johan kollade igenom alla kanaler, spel m.m.) med vår annanasjuice.
Duell! Jag la ner, tröttsamt att förlora

Framme i Dubai, himlans vel vart vi kunde gå och inte gå på flygplatsen och när. Kö, fram och komma in i landet, tillbaka skickade, fixa hotell? nej, vill inte ha hotell, kö igen (samma efter tjafs o irritation), stämpel i passet, hungriga, ge oss mat. Hittar... Cold stone! Den otroliga glasskedjan som jag levde på i när jag bodde i USA (så gick jag upp 12 kg också då). Äter.
och såhär ser det ut nu, ljust, ingenstans att lägga sig

Tittar på mitt vätskande sår på knäet. Bra tajmat. Försöker sova sittandes. Vrider och vänder på oss. Vid 5 eller sex åker vi in mot staden och stranden och sover/solar där.

Jag har för övrigt en mycket snäll pojkvän som står ut med mig när jag bitchar runt och fräser för att jag är trött och vinglig av tabletter. Puss! (oh! nu fick jag en puss när han såg vad jag skrev, tjatjing, babling!)

00:46

Kvällen innan resdag när all överenergi lagt sig är ganska seg, rörig och lite stressande. Ogillas skarpt.

Klockan kvart i ett på kvällen börjar nu pojkvännen fråga vad han ska ha med sig. Han börjar packa nu. Jag som tyckte att jag var sent ute som packade för några timmar sedan...
Halva väskan är tom, 1/4 träningssaker+kläder, 1/4 kläder o annat bös.

Disken är odiskad och nu orkar jag inte mer så tackar godnatt och går upp tidigare imorgon istället. För imorgon, imorgon åker vi.

O jag tänker inte klaga det minsta, för nu drar vi!

Ett o två, byxorna på!

Tandläkaren - check
Vaccinering - check
Blottare - check

Morgonpromenad och stop på Östras (LIVSfarligt att bo bredvid ett bageri) och inhandlade frallor och hjärtefika som vi började morgonen med.

Vaniljhjärta och någon annan liten sak som rekommenderas! Japp, rakhyvel på köksbordet...


Så lite romantik blev det allt. Men det var väl det. Tandläkaren, mindre romantisk men jag "borstar tänderna bra". Vaccinering (står att sista sprutan, som vi båda glömt bort, ska tas 6 mån efter dos två, går dock att ta inom 5 år fick vi reda på). Fika med härlig vän.

Thai-träningen gick bra. Sparringen gick åt skogen dock. Efter passet blev det nacke och drog en sväng om på löpbandet. Chockar den med lite extraträning samt fortsätter att prova knäna - dom höll. Brännsår på knäet från knäskyddet som rultade runt på knäet, tufft. Blir antagligen match direkt efter hemkomst från Thailand, härligt! Behöver vana och mer vana.

Avslutade dagen med att bli blottad för av en gubbe på vägen hem. Han knackade på ett fönster innifrån som var i markhöjd och stod där och visade upp sitt paket i all sin prakt. Så kan det gå när haspen inte är på! Sjukt vilka människor det finns.

Imorgon, final packing. Nu ropar någon på kli från sängen. Hej!Sitter och väntar på dagens kärleksfångst.

Dosökning

Hittade en liten sneak-peak video på första träningsstället vi antagligen kommer vara på. Kaewsamrit Gym i Bangkok.

Gymet har tidigare blivit utnämnt till bästa "muay-thai camp". Tyvärr långt från det mesta men får nog ut en hel del av det så det får det vara värt.

Lämnar helt och hållet min träning i thailändarnas händer. Träningsfysiologin och träningsläran lägger vi åt sidan när vi åker dit. Såhär ser nämligen träningsupplägget ut på Kaewsamrit:

Morning:
- 6 a.m The morning session starts with a 10-12 kilometer run. 
- Pad session with trainer 3-4 rounds of 5 minute duration with one round focusing on boxing and elbows only. 
- Bag work 4 rounds of 5 minute duration. 
- General conditioning work such as pull-ups, 300 sit-ups 

10 am morning meal followed by rest period

Afternoon:
- 3 p.m skipping for 30 minutes 
- Pad work with trainer 5-6 rounds of 5 minute duration with 1-2 rounds focusing on boxing and elbows only. 
- Bagwork 5 rounds of 5 minute duration 
- Technical sparing 3 rounds of 5 minute duration 
- 30 minutes of Clinch and knee work 
- Light jog, 2-3 kilometers 
- 300 knees on heavy bag and 100 kicks 
- General conditioning work such as pull-ups and 300 sit-ups. 

Every training followed by light warm down.


Ja det stämmer, dom börjar träningen med 10-12km jogg. Eftersom mina knän fortfarande strular känns ju inte 1 mil på asfalt klockrent. Överhuvudtaget så är dosen träning mycket större än hemma så får öka successivt.

Träningsmängden kanske för vissa ser galen ut men det går ju inte precis att klaga på kvaliteten på de thailändska fighters som finns så det är bara till att ta seden dit man kommer!


Jag har fått bli officiell "bestämmare av Dubai-tiden". Vi har nämligen 24h i Dubai på vägen till Bangkok. Blir en tripp till stranden och sen Dubai mall som är det största shoppingcentret i världen...


Nu ska jag ta med min snoriga näsa till gymet för en lugn jogg och lite rehab.


So long!


(verkar inte som att jag får videoklippet att fungera... abuuuuhuu)


Härlig helg

Chillsöndag. Startade med frukost på espresso house med helgens finbesök Karin, avvinkning, en tripp till thai-gymet, promenad i solen med härlig vän, vilning och nu är det prepp inför kvällens middagsgäster.

Raggsockssömn med krullpudeln Saga och Chico

Härligt finfrämmat som sagt i helgen. Middag, vin, babbel. Väcks natten till söndag av en exalterad pojkvän som kommer hem från en utekväll "Vi ska till Thailand älskling!", går ju inte annat än att le. När jag lyckades skruva ner volymen av hans röst några steg (tog även ett tag att organisera plats i sängen för både oss och två små hundar) vaggades jag i sömn av tankar på sol, sol, värme och ny träningsenergi.

Är avsaknad av resfeber här i bloggen. Vi går på moln. Tänk vad energidepåerna kan fyllas på bara av att veta att snart åker vi.

Oh lordi, är så stolt, växt säkert 7,25 cm, gjort en alldeles egen header.

Inget sammanhang här inte. Hej!

Liten hund

Dagens verklighet:

Inte lätt att vara liten hund.

Liten hund ser stor hund.

Liten hund springer fram till stor hund.

Stor hund kissar på liten hund.

Liten hund kommer in med kisskristaller i pälsen och
matte får en intressant ursäkt till att komma för sent.

Liten hund glad ändå.

Aktivering

Så var det igång igen! Bloggen är nu aktiv inför och under den kommande resan. En månad i thailand för thai-träning, D-uppsatsskrivande, vila och sol tillsammans med pojkvännen. Ganska praktiskt att dela ett intresse sådär!

Vaccinet fylls på nästa vecka, solkräm köpt, passet existerar... Nu kör vi! Jag går på bubblor, småstudsar fram (när jag inte startar krig för att avloppen inte är rensade i det nya hemmat). Blir packa lätt som vanligt så det får plats en dos med nya saker och ting som behövs och inte behövs.

Snart, snart, snart! Vi reser från Köpenhamn och mellanlandar i Dubai. Där har vi 24h vilket gör att vi hinner ta oss in till stan och kika runt innan vi reser vidare till Bangkok. I Bangkok kommer vi vara ca 1,5v och reser sen vidare till Koh Samui. På båda ställena kommer vi träna. Är ute efter mängdträningen och mycket teknik. Få tid att ställa och få svar på mina frågor.

Funderar på hur det ska gå att ha fötterna tejpade, ingen snygg bränna på det inte!

Bilden är från förra årets thai-resa, I know, we like it!

Vissa bokar ett år i förväg. Vi bokar 1,5v i förväg men VI är redo!

Dagens citat:
"Jag skulle inte gå på spinning, men så såg jag att det var du som hade det, så då kom jag ändå" Så härligt att vara instruktör ibland! Tack!


Nu snurrar mest inbokning av sista jobb och fix inför helgens härligheter i huvudet.
Tjipp!

Dagens outfit

Dagens outfit har varit tjockjacka och filt runt benen. Dagen har spenderats i Göteborg och som domare i Kungälv på teamtävling där.

Visst njuter jag av att vara tillbaka i min "hemma"ishall men pressen blir lite annorlunda som domare. Allt tittas och vrids på. Dock tog dagens tävling mig tillbaka till viljan att fortsätta vara domare. Ingen kaos och kände mig relativt säker på vad jag egentligen tyckte. Jämnt i vissa klasser. Många fina, rena åk. Skridskor, det är livet det...

Men vad vore livet utan kontraster.

Thailand blir av. Bokning av biljett imorgon. En månad med träning, träning, sol, plugg och islatte. Ja!

RSS 2.0