Team-VM 2011 Helsinki, hard-core fansen kommer!

Sverige, Norge, Danmark och nu Finland. Tar jag Island också blir det hela Norden.
Team-VM 2011 Helsinki, here we kommer! Redan här kan jag varna den som inte är insatt i denna del av världen att det kanske inte blir så intressant...
onsdagen styrde Angelica och jag nosen mot Finland. Fantastiskt oskön flygresa där jag fick skåda hur en flygplanstoalett ser ut på nära håll. Utforskade även om papperspåsen framför mina ben höll, det gjorde den. Tackar gosiga vännen för hennes försök till att få mig att tänka på annat. Kan ha varit den värsta flygresan på länge. Allt för att jag försökte vara häftig och endast klara mig med åksjuke-armband.


Onsdagen när vi kom fram och jag mådde ok blev det ishallen hela dagen. Dom två svenska lagen presterade bra på sina "träningar" (15min långa). Gött att dom såg så starka ut!
Mini Spa-kväll avslutade dagen. Sen somnade vi in i våra sängar gjorda av NASA med allergitestade kuddar och drömde om skrillor.

Torsdagen, sova lääänge (extra skönt för mamma Ange:) ), hotellfrukost, lite shopping och sen till ishallen eftersom vi inte kunde hålla oss borta.
Gamla lagkamraterna Linnéa och Nina anslöt sig till oss. Weiii! Ut på middag och sen vidare till en bar. Eftersom jag inte kunde dricka (match på g kombinerat med ingen våg) var drinkarna tjejerna drack givetvis extremt goda... Kvällen avslutades med nagelmålning. Är man fans så är man!
Fredag. Första tävlingsdagen!
Vi bänkade oss för den officiella träningen (obligatoriskt träningsåk framför domare och tekniska panelen).
Angelica och jag blev kallade för hard-core fans eftersom vi suttit så mkt i ishallen. Ska vi ta det positivt? I vilket fall intervjuade samma person Angelica och mig. Trodde i början vi skulle fotas lite lätt men blev filmade. Engelskan satt inte som ett smäck.

Tävling. Jädrar vad alla lag var i bra dagsform! Två fall på ca 20 lag. Helt otroligt! Fick ståfräs på armarna av alla lyckotårar på isen. DÄR kom den där känslan fram som vi saknar! Att stå på isen, gjort ett kannonåk och få skrika av glädje tillsammans med lagkamrater, tränare och lagledare.

Både Surprise (Swe 1) och Boomerang (Swe 2) gjorde riktigt bra åk. Surprise placerade sig på en femte plats, Boomerang på en tionde plats. Finns inte så mkt att skriva om ishallsdagarna. Måste upplevas helt enkelt...

Kväll, McDonalds för tjejerna, en bar och frukt för mig. Satan, vart är vågen?!Lördag. Långprogram. Formen satt inte lika bra som gårdagen. Officiella träningar på förmiddagen, tävling på eftermiddagen. Till de sista startgrupperna knödde vi oss in i den svenska klacken. Jackan och tröjjan åkte av och svetten rann. Fullt med svenne-bannaner! We like. Som ett litet mini-hav som guppade framför mig med svenska flaggor. Liknelse?

Boooom! Boomerang nailed it! Satan vad bra det var. Slutade åtta. Bästa placering för Swe 2 på VM någonsin! Surprise åkte bra dom med. Så gött! Inte helt boom men nästan. Fick ett fall i slutet men inget större problem. Klättrade till en total fjärde plats. (Dock trea i långa).

Hittade restaurangen två av oss hade starka minnen från. Den fanns kvar nu, exakt 10 år senare. Nice.Söndag. Stan, kika runt, lunch och hemfärd. Tack Nina för att du var pilot med mig på planet.

SNIPP SNAPP SLUT, SÅ VAR RESAN SLUT... alldeles för snabbt


Väl hemma vägde jag långt underr matchvikt och kunde alltså levt på annat roligare saker än jag gjorde... Bättre lycka nästa gång.

Nästa resa får jag ändå säga blir morgondagen. Den bär inte av så långt, den bär av till Arena Hallen i Halmstad. Jajjamensan, thai-match it is. Så gött att äntligen få ha mål med alla träningar!
Nu jädrar!

Danneland med class

Thailand och Norge avbetat. Här kommer Danmark.

Minitripp till Köpenhamn i slutet av mars med Johan var väl värt tiden (en träning mindre. som blev två). Tjusigt hotell där vi efter tjugo minuter på rummet fick skumpa och jordgubbar doppade i choklad. Kom fram relativt tidigt, men tryckte i oss ett glas ändå. Stackars oss...


Ut på stan för att shoppa. Trodde vi, inte så mkt napp. Men mat och lite lite Ben & Jerry's kunde vi inte låta bli. Bad i badkaret för att sedan traska ner på hotellets restaurang för en trerätters middag. Oj, oj, OJ, oJ, Oj! Mumsfilibabba. Skit i kilona. Årets godaste dessert traskade in.


Hotellfrukostt. Det var mina trasiga jeans vs de viktiga människornas kostymer. Mums. Johan satte i sig tre wienerbröd. Snabbshopping. Tillbaka till stationen, snabbmat och sömn på tåget.Kortaste utlandsresan någonsin men helt klart värt det.


Johan, du är goaste godingen! Snuttigulleputten ;)Snippsnappslut så åkte Danmark ut. Nästa resa bär av till Finland och team VM...

Den uppblåsbara tomten!

Tradition number uno får en speciell plats:

Norge, en stor jul för Collinarna

...senare i December bar det av till Norge för att fira jul med mamma, pappa, syster + mage, svåger och mer släkt + två hundar som efter ca 5 minuter försöker kissa på samma fåtölj.


För första gången firar familjen Collin jul med fler än bara lilla familjen och kanske någon gamling.


Stor fjällstuga med oändligt många rum, öppen spis, bastu och jacuzzi (som nog drog ett mindre kärnkraftverk eftersom den var konstant på) utomhus med utsikt över fjällen.


Julafton fick trixas till för att få in allas traditioner. Give and take. Trots att Kalle Anka börjar bli ganska tråkigt (förlåt!) att se på är det INTE OK att prata samtidigt. Speciellt inte när tomtenissen målar schackbrädet "det tyckte alltid morfar var roligast". Även detta en tradition från mammas håll, som det suckas åt, men som inte får tas bort!


Julen 2010 höll jag på att göra (och fler med mig) snön gul. Det var nämligen dags för... längdskidåkning (mystisk musik: bamm bamm baaaam).


  • Svåger Tomas briljerade.

  • Anders briljerade lite.

  • Det gjorde inte jag. (Fast jag var ändå bäst. Det är jag alltid. På allting.)

  • Det gjorde inte heller min syster.

  • Det gjorde inte heller Olle, svågers pappa.


Min mkt arbetsflitiga storasyster tar ett business call som snabbt avslutas (skyll dig själv!) efter lillasysters snoriga skrattanfall när Olle vurpar i backe, tror även jag vurpade ståendes. Trots inåkning i syster, olika fart i nedförsbacke och ett fall med mötet: mitt huvud vs systers skrev, samt fall fall fall och svordomar tog vi oss runt. Säkert 3 km.


Det hela avslutades med hummer och champagne på juldagen á la Olle.
Snowboard, bad, bastu, mkt folk (för att vara oss på jul!), längdskidor, galna hundar och annat  -> en go´jul helt enkelt.Så, God Jul. I efterskott. Väldigt mkt i efterskott.

Ps. det var fel på mina skidor. Det vet jag. Faktiskt. Japp.

Avslut Bangkok December -10

Sammanfattning Thailand (blev lite konstigt avslut, bilder från Bankok är i kameran...) : Hade det grymt gött och vill tillbaka snarast!
Bonusbilder från Koh Samet:

Linn, thaiare från Göteborg, går match mot en svingande galning till jätte på en bar

Ajjamensan, alla andra tjejer tog ju modellbilder... Jag satsade på reklam för mina snören på min bikini.


Blödiga som vi är gick Johan och köpte mjölk och skorpor till våra katter... Inte Ok, vi vetDärefter Bangkok med shopping, vila och njuta. Bilder saknas.

Hej då från Thailand, eller Sverige, eller ja, ni fattar...

RSS 2.0