Klapp i ryggen Idah!

Frukost i Fjällbacka, ishallen o lunch i Kungälv, fika i Göteborg, träning i Halmstad, Alex på kvällen, effektiv?

Tryck här om du är lite nyfiken på vad det är för något jag fastnat i. Lite väl teoretiskt kanske dock.


Can't wait. Snart sitter jag på flyget. Satan, kom på att jag inte tycker om att flyga alls. Inte det minsta faktiskt. Jag mår illa mest hela tiden. Men tax-freen är ju ett plus iof. Långa flygresor brukar vara bättre, som tur är, mindre gung. Pain in the butt dock om man börjar må illa på en lång resa... VARFÖR ser man fler artiklar, filmer eller dokumentärer om flygplan som kraschar innan man ska resa???


Fått kontakt med en tjej jag bodde med i samma familj ett tag när jag bodde i USA. Hon är thailändska och bor i Bangkok. Håller alla tummar och tår att det är lugnt i Bangkok när jag är där borta så jag kan hälsa på henne.


Träningsställena jag kommer vara på. Antingen båda eller bara ett av dom:

http://www.tigermuaythai.com/
http://www.muaythaidragon.com/

Leendeframkallande bild? Moa och Chico:


Dagens träning: bästa på länge för min del. Kommit in i tänket igen efter uppehållet. En sådan träning är värd att punktas upp! (kan även vara för att jag är stolt att jag börjar förstå hur bloggen fungerar....)
  • Var lugn
  • tekniken kom tillbaka lite
  • tårna blödde inte (tejp är numera min bästa vän)
  • bra upplagd träning och
  • första träningen efter operationen som jag kunde ta sparkar i magen igen
  • pigg i kroppen

Körde mkt sparring med lite moment som vi skulle tänka på att lägga in. Testade med "fel" stance (andra foten fram), oh oh, lordi vad krångligt. Stor klapp i ryggen till mig själv! (borde skaffa mig större händer)


Till er som har kört fast i träningen o ni andra som ville ha tips. Har inte kollat runt så mkt på sidan än så vet inte om den är bra eller inte dock. Styrkeprogrammet.se


Yoga imorgon. Cirkelträning överkropp på kvällen. Night!

Dags för eld i rumpan

Haft två vilodagar nu. Tanken var att springa igår men eftersom huden inte vill stanna kvar på mina stortår och och det var svart under huden så var jag återigen mogen nog att säga nej och läka. Träningen ersattes istället bland annat av att baka tårta här uppe i Fjällbacka på föräldrarnas land... prinsesstårta dagen till ära så klart! Eftersom tre av sex som skulle äta middag inte är så förtjusta i marsipan eller tårta moffade vi andra glatt i oss. Åt upp den sista biten till bröllopsvalsen inatt (hrm, ne, jag tittade inget på bröllopet igår inte......)

 

 

 

Träning och bröllop går självklart hand i hand:

 

  • När kronprinsessan Viktoria och prins Daniel fick rulla runt i sin vagn efter det eleganta bröllopet sprang de fyra livvakterna från Säpo snällt bredvid. I 7 km sprang de bredvid det nyblivna paret iförda kostymer. Tur var väl att tempot tydligen var ca 10km/timmen och inte högre! Kanske något för Nike eller Peak Performance att satsa på... snacka om träningskläder med klass!
  • Letar febrilt efter ett youtube-klipp på de två dansarna/balettdansörerna/gymnasterna som gjorde ett uppträdande på riksdagens koncert-present till brudparet. För dom som missade stod tjejen på tåspetsarna, på ett ben, på killens huvud, med andra benet rakt upp!
Nu däremot blir det eld i rumpan min, terräng it is!
*Swischhhhh* (springer jättefort...)

 

 


Thai Airways

THAILAND

 

 

JAAAAA! Nu är datum helt satta. Den 4 Augusti bär det av från Köpenhamn - Bangkok - Phuket. Hemma igen 5 September. Velat fram och tillbaka med datum i evigheter, inte fått tummen ur, men nu är tummen urdragen och det är både klappat och klart. JAJAJAJAJAAAAAA!"Jag vill bara inte att du tränar som 90% av alla andra tjejer gör..."

...citatet från ärliga pojken min. Jag var dock inte pepp och får inte träna fullt ut än, irritation... Men visst ligger det något i vad han säger. Brudar, vi måste ta i lite när vi kör. Många som segar, no, no, fy skäms!

Varit på Eleiko dels via skolan på föreläsningar och utbildningar men även på work-shops. Att rekommendera för de som vill utbilda sig inom träning. Brukar ligga runt 1000:- för en dag. Väldigt väl investerade pengar! Det är via dem vi som gått Biomedicin inr. fysisk träning (kandidatprogram 3 år) fått våra PT- och fystränar licenser.

Sida för work-shops: http://www.eleikosport.se/education/Course.asp?PageNumber=&CourseCategory_Id=13&Course_Id=68

Började träningen idag med 30 min thai med Johan. Ganska lyxigt med lite privatlektioner ibland. I utbyte får han ju iof massage av mig.

Johans match i Karlstad VINST


Sen var det väl tänkt att köra lite ben. Stabilitetsövning, enbens knäböj och knäböj.. -ingen motivation, joggade på bandet 5 min- ingen motivation. Blev lojj(inte alls bra, tur att jag körde thai innan!). När jag väntade på Johan försökte jag ist lista ut ett bra sätt att ligga på brutalbänken för att göra en annan övning än den vanliga, gick mindre bra. Gick över till stretch. Grr för att jag inte fick hjälp med passiv stretch av iliopsoas och Quadriceps (=framsida. Lättare att slappna av med passiv).

Utbildad PT o fystränare i all ära men läxa till mig: Sluta säga ja till att lägga upp träningsprogram. Inte gjort hälften av alla (gjort två av sex tror jag) o jobba gratis... ne. Fast närmsta kan jag ju hjälpa :) Ger gärna tips men hela program säger jag nej till nu.
Sovdags... MÅL: att komma upp kl. 7

Nattinatt

Köpte inget...

...lögn, det gjorde jag. Rea på MQ idag. Hur många i Halmstad har inte en ny MQ påse hemma idag???
Målet uppnåddes i måndags. Lugn o sansad hela träningen. Känns att jag varit borta från träningen länge på grund av operationen (bråck, hål i magmuskel). Men det är bara att härva på. Ner med hakan och kötta på.
Lagt upp träningsprogram. Lägger om mycket dag för dag men skönt att ha något att följa ungefär. Igår blev vilodag utbytt mot att hoppa in som vikarie på spinningen (extra kul när en del kända ansikten var där!). Tog bort att köra två pass idag, blir Thai ikväll dock. Liten parantes ang. spinningen så lyckades jag släcka ljuset två gånger (johannes säger tre gånger, men han har fel), köra fel låt, komma bort mig (tack gode gud för min förmåga att improvisera -ett måste när man är klantig...). Men dom verkade svettiga o nöjda efteråt. Rock-musik is the shit!
Sitter och väntar på mer värme nu. Dels för att det är dags att bli sommarfräsch (stvn?) nu men mycket för att springa mitt på dagen o vänja kroppen vid att träna i värme (phu vad jag kommer svära!!!)
Fjällbacka i helgen antagligen. Gött!
Underbar min på Madde...
Bild från avslutnings/examensfesten. Underbar min Madde!

Sansa dig!

BORDE ha gjort idag:
Diska
Städa
Plugga
Fixa försäkring
massa
massa
annat...
Istället:
Promenad med Madde
Fika med Malin
Slöeri
Kollade Thailand
Go' helg i Göteborg med Johan. Utekväll med kompisar, shopping på stan, fika med systra mi, mys, mat o gooodis (otippat?!). HUR kommer det sig att jag hem utan nya skor medan han hittade ett par? Förundrad och förvirrad...
Igår blev det träning, Johan höll mits. Humöret var som det brukar. Tygla dig Idah tyyygla dig! Blir frustrerad och ser tydligen ut som en psykopat när jag tränar. Igår blev det helt fel, krångliga kombinationer som jag inte fick till, snubbel, fel. Trots det var jag lite lugnare än vanligt. Eller?!
Snart thai nu. Mål: Sansa mig... tålamod...

Hallo ba´!

Asså jag bara, shiiit. Hur ska jag ba´ lyckas med detta typ askrååångliga. Hihi, men det löser sig nog, jag är ju trots allt blond, elle? Aaaas många sa "Idah, varför bloggar inte du, skriver om typ dig själv och allt du tänker och tycker och gör varenda sekund?". Så detta är till er, bara till er. Asså, ni behöver inte skriva några kommentarer eller så.

 

Meningen är att jag ska skriva om Thailand som ba kommer bli så cooolt och ballt *wohow*. Jag åker ensam, OOOh my god. Morsan sa "måste du det?", men hon fattar ju INGENTING. :) ;p :D

 

 

I ärlighetens namn... Bloggen kommer vara min resedagbok. Att läsas eller bara för mig att ha kvar.

 

Åker, som de flesta som läser detta vet, till Thailand hela Augusti för att träna Thai-boxning. Blivit helt fast. Tills dess är det uppladdning som gäller. Utmaning som tusan men man ångrar ju inte det man inte gör (eller hur är det nu man säger...?)

 

Åker till ett litet litet ställe utanför Phuket. I princip bara en väg, två träningsställen och lite hus. Hmmm. Blir tyvärr inget Bangkok av förklarliga skäl.

 

 

Tjipp för denna gång!

 


RSS 2.0