Norge, en stor jul för Collinarna

...senare i December bar det av till Norge för att fira jul med mamma, pappa, syster + mage, svåger och mer släkt + två hundar som efter ca 5 minuter försöker kissa på samma fåtölj.


För första gången firar familjen Collin jul med fler än bara lilla familjen och kanske någon gamling.


Stor fjällstuga med oändligt många rum, öppen spis, bastu och jacuzzi (som nog drog ett mindre kärnkraftverk eftersom den var konstant på) utomhus med utsikt över fjällen.


Julafton fick trixas till för att få in allas traditioner. Give and take. Trots att Kalle Anka börjar bli ganska tråkigt (förlåt!) att se på är det INTE OK att prata samtidigt. Speciellt inte när tomtenissen målar schackbrädet "det tyckte alltid morfar var roligast". Även detta en tradition från mammas håll, som det suckas åt, men som inte får tas bort!


Julen 2010 höll jag på att göra (och fler med mig) snön gul. Det var nämligen dags för... längdskidåkning (mystisk musik: bamm bamm baaaam).


  • Svåger Tomas briljerade.

  • Anders briljerade lite.

  • Det gjorde inte jag. (Fast jag var ändå bäst. Det är jag alltid. På allting.)

  • Det gjorde inte heller min syster.

  • Det gjorde inte heller Olle, svågers pappa.


Min mkt arbetsflitiga storasyster tar ett business call som snabbt avslutas (skyll dig själv!) efter lillasysters snoriga skrattanfall när Olle vurpar i backe, tror även jag vurpade ståendes. Trots inåkning i syster, olika fart i nedförsbacke och ett fall med mötet: mitt huvud vs systers skrev, samt fall fall fall och svordomar tog vi oss runt. Säkert 3 km.


Det hela avslutades med hummer och champagne på juldagen á la Olle.
Snowboard, bad, bastu, mkt folk (för att vara oss på jul!), längdskidor, galna hundar och annat  -> en go´jul helt enkelt.Så, God Jul. I efterskott. Väldigt mkt i efterskott.

Ps. det var fel på mina skidor. Det vet jag. Faktiskt. Japp.

Kommentarer
Postat av: Oslo på svenska

Vilken fantastiskt kul text! Du rockar :-)

2011-08-26 @ 18:03:31
URL: http://Www.oslopasvenska.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0